Artikel

Poster: Dragon1 model voor Strategie, Architectuur en Beleid

Met dit model van Dragon1 wordt getoond dat architectuur tussen strategie en beleid in zit. Aan de hand van managementconcepten zoals Cultuur, Identiteit, Visie en Ambitie stelt een directie samenhangende kaders op waarmee een architect een architectuurontwerp van de organisatie kan maken.

Talitha Paauwe, human capital architect, over het Dragon1-model voor Strategie, Architectuur en Beleid: "Met dit model is een directeur of manager in staat strategie, architectuur en beleid op elkaar af te stemmen en concreet te maken. Het is niet de bedoeling overigens om alles qua strategie en beleid in één model te stoppen. Net zoals in onderstaand voorbeeld kan men voor één of twee thema's (zoals in dit geval koopgedrag en productinformatie) strategie, architectuur en beleid scherpstellen."

Lees ook het artikel 'Maak identiteit en cultuur onderdeel van uw Enterprise Architectuur' als achtergrondinformatie bij bovenstaand model.

Categorie:   
Auteur(s)
afbeelding van tpaauwe
Talitha Paauwe-Wijnands
Dragon1 Inc. - CEO

Talitha geeft met veel enthousiasme leiding aan een team van specialisten binnen Dragon1 Inc. Haar motto is dan ook: 'Inspirator door passie en gedrevenheid'. Door binnen Dragon1 Inc. zelf ook onder architectuur te werken en onze bedrijfsvoering visueel te maken, laten we zien dat visuele enterprise architectuur de toegevoegde waarde heeft waar leiders van en binnen ondernemingen op zitten te wachten. Talitha is Dragon1 Certified Architect.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.