Artikel

Poster: Social Media 2.0, wat is dat?

De integratie van Social Media in een onderneming

Met deze poster over Social Media wordt getoond dat een organisatie een aantal zaken dient in te richten wil de organisatie maximaal gebruikmaken van de voordelen van Social Media. De poster laat zien dat bedrijfsprocessen dienen te worden herontworpen en er een Social Media Messages Management System dient te komen.

Talitha Paauwe, human capital architect, over de poster Social Media 2.0: “De poster heb ik gemaakt voor het management in organisaties om te gebruiken om het concept Social Media te implementeren. Op deze manier kan het management nagaan welke bedrijfsprocessen moeten worden aangepast of welk beleid er moet komen om Social Media als concept werkelijk te laten werken. Deze aanpak noem ik zelf Social Media 2.0.”

“Heel vaak blijft het erbij dat mensen wel correcte Social Media doelen formuleren, maar dat onvoldoende de vertaalslag gemaakt wordt om de organisatie hiervoor in te richten. In deze poster ziet men voorbeelden van vertaalslagen op de verschillende lagen van de organisatie: processen moeten worden herontworpen en mogelijk de introductie van een Social Media Messages Management Systeem.”

Binnenkort verschijnt op www.paauwe.info een Engelstalige versie inclusief stappenplan om te gebruiken voor de invoering van Social Media 2.0 in uw organisatie.

Voor het maken van de poster is gebruik gemaakt van de Architecture View Layout van Dragon1. Dit handige hulpmiddel is te downloaden van de website www.dragon1.org.

Categorie:   
Auteur(s)
afbeelding van tpaauwe
Talitha Paauwe-Wijnands
Dragon1 Inc. - CEO

Talitha geeft met veel enthousiasme leiding aan een team van specialisten binnen Dragon1 Inc. Haar motto is dan ook: 'Inspirator door passie en gedrevenheid'. Door binnen Dragon1 Inc. zelf ook onder architectuur te werken en onze bedrijfsvoering visueel te maken, laten we zien dat visuele enterprise architectuur de toegevoegde waarde heeft waar leiders van en binnen ondernemingen op zitten te wachten. Talitha is Dragon1 Certified Architect.

 
Reacties
jan van liere op dinsdag 29 november 2011 21:24

Mooie poster, hulde!

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.