Nieuwsbericht

Gemeente AMSTERDAM maakt alle vervoersinformatie openbaar

Wij de data, u de apps

De Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (DIVV) deelt alle beschikbare verkeer- en vervoerdata met iedereen die geïnteresseerd is onder het motto: "Wij de data, u de apps."
 

Er zijn verschillende datasets vrij te downloaden met onder andere parkeertarieven, -gebieden en -tijden, taxistandplaatsen, touringcarhaltes en fietsparkeerplekken. Hiermee kunnen ontwikkelaars en ondernemers praktische apps maken met bijvoorbeeld handige parkeerinformatie.

DIVV wil met open data de innovatie van producten en (mobiele) diensten stimuleren. Doel van DIVV bij dit initiatief is maximale dienstverlening naar de burger, waarbij de creativiteit in de markt ruim baan wordt geboden.

Eric Wiebes, wethouder Verkeer, Vervoer en Infrastructuur en ICT : "Nieuwe aanbieders van belparkeren en parkeerapps hebben staan trappelen om zich op de Amsterdamse markt te begeven. De toekomst is een applicatie voor de mobiele telefoon die de reiziger voorziet van multi-modale reisinformatie richting bestemming, dáár wil ik naartoe."

Open data DIVV

Bekijk de beschikbare verkeer- en vervoerdata van DIVV.
De open data staat hier tijdelijk. In de toekomst zal het verhuisd worden naar het Amsterdam open Data Platform van AIM

Bekijk voor mogelijkheden van open data de volgende filmpjes:

Zie ook website ambtenaar 2.0

Vanaf 5.20 minuten

bron.amsterdam.nl

 

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.