Nieuwsbericht

Zynga koopt 'Draw Something'

Onlinespelletjesgigant Zynga heeft OMGPOP gekocht, het bedrijf achter de populaire mobiele game 'Draw Something'. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

'Draw Something' is in korte tijd razend populair geworden. Het is een soort digitale versie van Pictionary waarbij spelers van elkaar moeten raden wat ze getekend hebben. Het spel is beschikbaar voor de iPhone en Android-smartphones, in een gratis en een betaalde versie.

Opgeslokt
Sinds de introductie begin februari is 'Draw Something'al meer dan 30 miljoen keer gedownload. En daarmee is het een van de snelstgroeiende apps ooit. In veel landen staat het spel al wekenlang op 1 in de downloadlijst.

Maker OMGPOP is een relatief kleine gamestudio uit New York met zo'n 50 medewerkers. Het bedrijf wordt nu dus opgeslokt door Zynga, dat zo'n 3000 werknemers heeft en een van de grootste ontwikkelaars is van onlinegames.

Zynga is vooral bekend van spelletjes die op Facebook gespeeld kunnen worden, zoals Cityville en FarmVille.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.