Nieuwsbericht

Onderzoek IT Ergernissen: Ambtenaar draagt een zware last

Ambtenaren blijken van alle werkende Nederlanders het meest last te hebben van IT-problemen. Bij 17 procent ligt het werk daardoor maandelijks plat. De halfjaarlijkse cijfers van het Nationale IT-tevredenheidsonderzoek van Fujitsu onder bijna 1850 IT-gebruikers laat dat zien.

Ambtenaren zijn van alle werkenden het minst tevreden over de snelheid van de applicaties en toepassingen waarmee zij werken. 1 op de vijf vindt de snelheid onvoldoende. Ook vindt 1 op de  vijf  ambtenaren  het lastig en 50% het zelfs onmogelijk om applicaties te downloaden en te installeren op de computer. De vraag is natuurlijk zouden ze dat ook moeten doen! (red.)

Ruim een zesde van de ondervraagde ambtenaren geeft aan maandelijks niet te kunnen werken vanwege storingen. ‘Het is een punt van zorg. We zien gelukkig wel dat overheden verbeteringstrajecten opstarten om de problematiek aan te pakken.’, zo zegt Rob Overtoom, Market Director Overheid bij Fujitsu. 

 

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.