Nieuwsbericht

ICT bij de politie langzaamaan beheersbaarder

Het aantal grote storingen („prio-1-incidenten‟) is op basis van de huidige definities van 4067 in 2010 gedaald naar 1454 in 2011. Deze daling heeft zich doorgezet naar minder dan 150 prio-1-incidenten in het eerste kwartaal van 2012 en draagt bij aan de stabiliteit van de ICT- systemen in het algemeen en in het bijzonder van de BVH (Basisvoorziening Netwerken).

Het aantal applicaties bij VtS is van 1899 teruggebracht naar 1244 (april 2012). Door het saneren van applicaties (en koppelingen) neemt de complexiteit van het applicatieportfolio af en wordt de beheersbaarheid verbeterd.

De serviceafspraken over de ICT-dienstverlening zijn landelijk gestandaardiseerd en vastgelegd in een goedgekeurde ICT-Diensten Catalogus Politie (IDC). 

Dit schrijft Opstelten in een brief aan de Tweede Kamer. Daarbij geeft hij tevens aan welke activiteiten de programmaraad Aanvalsprogramma Informatievoorziening Politie in de tweede helft van 2012 als haar prioriteit ziet.

Bron: Kamerbrief Voortgang Aanvalsprogramma IV Politie 2011-2014 

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.