Nieuwsbericht

Groot tekort aan ICT-personeel

Er is een nijpend tekort aan ICT'ers, technici en financieel specialisten. Ook de bouwsector krijgt niet alle vacatures vervuld. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van salarisverwerker ADP, bureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder duizend personeelsfunctionarissen.

Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt sluiten niet goed aan. Bij defensie bijvoorbeeld is het tekort aan technici zo groot dat er bonussen worden gegeven aan starters. Tegelijkertijd wordt gesneden in het overige personeelsbestand.

Overschot
Bureau Berenschot verwacht dat de spanning op de arbeidsmarkt verder gaat oplopen. Zo is er in de ICT-sector een overschot aan lager geschoold personeel, maar zijn er vacatures in functies voor hoogopgeleid personeel. ICT-opleidingen op hbo- en universitair niveau zijn echter niet populair.

De moeilijkst vervulbare vacatures zijn ICT-dienstverlening, productiepersoneel in de landbouw en visserij, en technici en onderhoudspersoneel in de industrie. Ook de gezondheidssector heeft moeite om personeel te werven. 

Categorie:   
 
Reacties
Jan op maandag 8 oktober 2012 10:49

Zoek maar eens op de bekende vacaturesites (monsterboard, intermediair, inict, werkenbijdeoverheid - met zoekterm ICT) en turf maar eens: wedden dat je niet veel verder komt dan ettelijke tientallen tot hooguit 250?

RaRa? ...Waar zit 'm dat niet goed aansluiten dan in?

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.