Nieuwsbericht

Dragon1 Academy presenteert haar nieuwe opzet voor Dragon1 Architectuurtrainingen

De meerwaarde van Dragon1 architectuurtrainingen zit niet alleen in het opdoen van kennis over bedrijfskundige en informatiekundige concepten en architectuurprincipes, maar ook doordat in de training het maken en visualiseren van architectuurproducten centraal staat. Deze architectuurproducten kunnen direct in de huidige werkzaamheden worden ingezet.

Binnen Dragon1 Architectuurtrainingen zijn er twee opleidingsprogramma’s beschikbaar die tevens opleiden tot certificering: voor architectuurprofessionals en voor architecten. De opleidingsprogramma’s voldoen aan de huidige onderwijsnormen. Wanneer met goed gevolg het examen is afgelegd, ontvangen de deelnemers een certificering als ‘Dragon1 Certified Architecture Professional’ of als ‘Dragon1 Certified Architect’.

Architectuurprofessionals creëren draagvlak met visuele architectuurproducten
Beleidsmedewerkers, informatiemanagers en projectmedewerkers houden zich vaak bezig met architectuur binnen projecten binnen de overheid, zorg, bank- en verzekeringswereld. In de Dragon1 trainingen ligt het accent op het maken van visuele architectuurproducten om visievorming, draagvlak en een gemeenschappelijk begrippenkader te creëren bij alle betrokken partijen.

Architecten als volwaardige gesprekspartners met beslissingsondersteunende visuele architectuurproducten
Enterprise architecten, business architecten, informatie architecten en technische architecten creëren in de Dragon1 trainingen hun visuele architectuurproducten, zoals ontwerpschetsen, blauwdrukken, artist impressions en principesschetsen die zij presenteren in hun gesprekken met directie en management.

Het voordeel van de visuele architectuurproducten, waaronder beslissingsondersteunende visualisaties, is dat op een overzichtelijke manier de impact wordt getoond van de keuzes die directie en management voor het bedrijf moeten maken. Op deze manier vergroten de architecten de transparantie in het besluitvormingsproces van hun stakeholders.

=======================================================

NOOT VOOR DE REDACTIE

=======================================================

Dragon1 Academy is dé specialist in trainingen in Visual Enterprise Architecture. De architectuuraanpak, de Dragon1 EA Methode, is ontwikkeld op basis van jarenlange samenwerking met andere organisaties en praktijktoepassing van architectuur in bedrijfstransformaties en innovaties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dragon1 Academy via http://academy.dragon1.com/nl/contact of telefonisch via 0317 - 40 61 90.

Programma Dragon1 Bridge Training
In de Dragon1 Bridge Training voor Architectuurprofessionals leren de deelnemers de volgende 10 architectuurproducten te maken die onderdeel zijn van de Dragon1 Architecture Baseline:

1) Enterprise Architectuurvisie (ontwerpschets van een totaalconcept)
2) Bedrijfsvisie en ICT Structuurvisie (een functioneel logisch en/of fysiek technische indeling)
3) 2d/3d Enterprise Architectuur Blauwdruk
4) 2d/3d Solution Architectuur Blauwdruk
5) Applicatielandschap
6) Processenlandschap
7) Architectuurprincipes-document
8) Architectuurbegrippenkader-document
9) PXA, de visuele PSA
10) Schetsboek of Ontwerpboek

Een voorbeeld van de visuele beroepsproducten vindt u op http://academy.dragon1.com/dragon1-bridge-training.

Locatie en inschrijving
De Dragon1 Bridge Trainingen worden zowel incompany verzorgd als op verschillende locaties in het land. Data, tijden, kosten, een uitgebreid overzicht van het programma en het inschrijfformulier zijn te vinden op http://academy.dragon1.com

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.