Nieuwsbericht

Arthur’s Legal onderzoekt het gebruik van cloud-computing in Nederland

Amsterdam, 23 april 2013 – Om de huidige status van het cloud-gebruik in Nederland te meten, heeft advocatenkantoor Arthur’s Legal voor het tweede jaar op rij een cloud-enquête opgesteld. Zet het groeiend vertrouwen in cloud computing dit jaar verder door? En wat is de grootste zorg onder zakelijke gebruikers?

De voordelen van cloud reiken veel verder dan alleen kostenbesparing. Arthur van der Wees, managing partner van Arthur’s Legal ziet hoe onder andere cloud impact heeft op bedrijfsprocessen, vendor- en klantenrelaties, en als een katalysator werkt op een transformatie van de zakelijke wereld. “Samenwerken, social, flexibiliteit, focus op je core-business, snellere time-to-market, operationele efficiëntie; steeds meer bedrijven benutten de mogelijkheden die leiden tot meer succes.”

De vraag is daarom niet meer of, maar hoe je cloud-computing in gaat zetten. Daarover gaat Arthur’s Legal graag in gesprek met zakelijke gebruikers. Aanzet tot de discussie is een compacte vragenlijst, waarna een aantal ronde-tafelsessies wordt georganiseerd. Onderwerpen als vertrouwen, leveranciers, kosten, data security, productiviteit, samenwerken en BYOD komen aan bod, waarbij steeds wordt gekeken naar de voordelen, risico’s en strategische toepassingen.

Enquête
Vorig jaar gaf 66 procent van de respondenten aan een groeiend vertrouwen in clouddiensten hebben. Is het vertrouwen in cloud het afgelopen verder gegroeid? Welke overwegingen spelen een rol bij de keuze voor een serviceprovider? Hoe integreer je cloud-diensten in je organisatie en hoe bewaak je de kwaliteit van de dienstverlening? Hoe kan je zaken als back-up, uitwijk, migratie en escrow slim regelen? Het is een greep uit de vragen die – wat Arthur’s Legal betreft – aanleiding zullen zijn voor een prikkelende dialoog.

Deelnemen
De enquête is te vinden op http://bit.ly/enq2013 en invullen neemt slechts enkele minuten in beslag.
Van der Wees: “Veelzeggend is de positieve feedback op een recent door ons gehoste workshop over beheer van data in de cloud. Zo bestaan er veel misverstanden over de reikwijdte en impact van de Amerikaanse Patriot Act. Er leven veel vooroordelen die voornamelijk gestoeld zijn op sentimenten. Als strategisch juridisch experts ligt daar een belangrijke rol voor ons. Wij geloven in informeren en op grond van feiten tot een weloverwogen besluit komen over de inzet van cloud.”

Over Arthur’s Legal
Arthur’s Legal is een internationaal advocatenkantoor, nieuwe stijl. Al twaalf jaar bedient Arthur’s Legal (als strategisch juridisch adviseur, dan wel advocaat) ondernemingen en professionals wereldwijd van proactief, praktisch en strategisch advies. Arthur's Legal is erop gericht hun ondernemerschap zo goed mogelijk te ondersteunen en tegelijk te stimuleren door in oplossingen te denken, niet in barrières. Onze klanten lopen voorop in hun markt, denken innovatief, durven risico’s te nemen, zijn vooruitstrevend en bewegen zich voornamelijk op de diverse techmarkten (onder andere high tech, IT en internet). Voor meer informatie, ga naar www.arthurslegal.com.

Meer informatie voor de pers:
L&DJ PR
Margreet Poolman
T: + 31 20 – 421 05 65
E: margreet@l-dj.nl

Arthur’s Legal
Mr. Jantine de Jong
T: + 31 20 - 305 49 53
M: + 31 6 - 18 63 56 26
E: dejong@arthurslegal.com

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.