Nieuwsbericht

Nominatie Partner van het Jaar Award voor unieke samenwerking met gemeente Horst aan de Maas

Horst a/d Maas, 2 oktober 2013 - De gemeente Horst aan de Maas gaat voor de allerbeste dienstverlening! Dat was bij de start van de gemeentelijke fusie in 2010 al het vertrekpunt en dat is het nog steeds. Anno 2013 betekent dit vooral ook een focus op digitale dienstverlening. Omdat de ontwikkelingen binnen de digitale overheid volgens de gemeente Horst aan de Maas (te) langzaam gaan en de kosten (te) hoog zijn, heeft Horst aan de Maas het over een andere boeg gegooid.
Met een drietal bepalende leveranciers van software, BCT, Green Valley en Pinkroccade Local Government, is de gemeente Horst aan de Maas in 2011 een strategische samenwerking aangegaan. Die samenwerking blijkt zo succesvol en uniek te zijn dat dit initiatief is genomineerd door het toonaangevende vakblad Computable.

Samen met Horst aan de Maas richten de partners zich op verbetering en ontwikkeling van de ICT-voorzieningen zodat snellere en klantgerichte dienstverlening aan inwoners en bedrijven mogelijk wordt. Door een goede afstemming worden onnodige kosten voorkomen. Daar waar er nog geen digitale oplossingen zijn voor specifieke vragen, wordt software ontwikkeld. Deze ontwikkelingskosten komen voor rekening van de partners zelf en kosten de gemeente, en dus de belastingbetalers van Horst aan de Maas, niets. Wel wordt van de gemeente verwacht dat ze de regie voert op het project, meedenkt over nieuwe softwareoplossingen en bereid is deze in de organisatie te testen. En dat blijkt vruchten af te werken. De afgelopen paar jaar is achter de schermen flink gewerkt aan het leggen van een goed fundament. De vruchten moeten vooral de komende jaren geplukt gaan worden. Niet alleen door de voorkant (de etalage bij wijze van spreken) anders in te richten, maar ook door de interne bedrijfsvoering efficiënter te maken en te zorgen dat alle techniek aan de maat is.

Computable reikt op 7 november elf Computable Awards uit aan bedrijven, personen en projecten in de Nederlandse ICT-sector. Dit gebeurt tijdens een feestelijke avond in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Voor de tweede keer wordt ook de Partner van het Jaar-award toegekend.
De onderscheiding is bedoeld om de aandacht te vestigen op een aansprekend ict-project waarin verschillende ICT-partners met succes hebben samengewerkt. Op de genomineerden voor deze award kan nog tot 8 oktober 2013 worden gestemd op de website van Computable.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.