Nieuwsbericht

Gemeentelijke basisgegevens letterlijk op de kaart

In een fabriek breekt een brand uit. De fabriek heeft gevaarlijke stoffen in de opslag. Dan is het handig om met één druk op de knop alle gegevens te kunnen inzien: de erfgrenzen van het pand, de naam en het adres van de eigenaar van de fabriek en de adressen en telefoonnummers van omwonenden.

Door een goede samenwerking van Geo-informatie en administratieve gegevens, kunnen gemeenten hun administratie letterlijk op de kaart zetten.

Om standaarden op het gebied van administratie en Geo-informatie beter met elkaar te laten samenwerken, tekenden Tof Thissen, directeur KING en Rob van de Velde, directeur Geonovum, op maandag 15 februari een overeenkomst die afspraken bevat over sturing, overleg, kennisuitwisseling, structurele harmonisatie, versiebeheer en communicatie.

Op de kaart
De toepassing van geo-informatie heeft een grote vlucht genomen binnen gemeenten. De invoering van basisregistraties en geintegreerde dienstverlening zoals de omgevingsvergunning vragen om harmonisatie van administratieve (StUF) en geografische (NEN 3610) uitwisselingsstandaarden. De eerste stap op weg naar harmonisatie is gezet in 2009. Er is een analyse gemaakt van de overeenkomsten en verschillen tussen de beide standaarden. Begin 2010 is de rapportage (PDF) met de analyse gepubliceerd. Met de samenwerkingsovereenkomst zorgen beheerorganisaties KING en Geonovum er nu voor dat beide standaarden structureel op elkaar afgestemd blijven.

Bron:  http://www.kinggemeenten.nl

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.