Nieuwsbericht

Drastische toename kostenpost achterstallig IT-onderhoud

Schiphol, 15 mei 2014 – CIO’s schatten dat het gemiddeld 11 miljoen dollar gaat kosten om hun verouderde mainframe-applicaties up-to-date te maken. Dit is een stijging van 29 procent ten opzichte van 2012, toen werd de kostenpost van achterstallig IT-onderhoud nog geschat op 8,5 miljoen dollar. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Micro Focus, softwareleverancier op het gebied van modernisering, testen en management van enterprise applicaties, uitgevoerd door Vanson Bourne. De 590 ondervraagde IT-managers en CIO’s hebben zich ook uitgesproken over de verwachtte kostenontwikkeling voor het moderniseren van het applicatieportfolio. Zij verwachten de komende vijf jaar een stijging van 9 procent.

Achterstallig onderhoud zorgt voor problemen
Het achterstallig IT-onderhoud zorgt voor verhoogde risico’s. 51 procent van de CIO’s geeft aan te worstelen met risk & compliance als gevolg van het achterstallige onderhoud. Ondanks dat de kostenpost voor het moderniseren van mainframe-applicaties alsmaar blijft stijgen, verwachten de CIO’s dat ze gemiddeld nog tien jaar een beroep blijven doen op dergelijke applicaties. Bijna een derde (32%) verwacht dat dit zelfs langer dan tien jaar is. Ondanks de hoge levensverwachting van deze corebusiness-applicaties, vindt een overgrote meerderheid (81%) het lastig om de beheerkosten van bedrijfskritische mainframe-applicaties te rechtvaardigen. Slechts 10 procent geeft aan de beheerkosten wel volledig te kunnen verantwoorden.

“Het toenemende achterstallige IT-onderhoud baart mij grote zorgen, zeker gezien het verhoogde risico dat organisaties hierdoor lopen”, aldus Huib Klink, Senior Consultant/Pre Sales bij Micro Focus. “Bovendien nemen de kosten voor het moderniseren alleen maar toe naarmate er meer tijd verstrijkt. De kop in het zand steken is dus zeker geen optie. Aan de IT-manager dus de belangrijke taak om deze bedrijfskritische applicaties op een slimme manier up-to-date te maken.”

Micro Focus heeft een whitepaper geschreven over het moderniseren van de mainframe-omgeving. Het whitepaper ‘De reis naar een innovatieve organisatie’ is te downloaden via: http://online.microfocus.com/LP=1030

-------
Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software waarmee bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat applicaties snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.