Nieuwsbericht

Eerste website ooit te bewonderen in Sneek

‘Een uniek stukje internetgeschiedenis’

SNEEK – De allereerste webpagina ooit, draaiend op de allereerste webserver ooit, is donderdag 24 maart a.s. te bewonderen tijdens de Snakeware Experience Day in Sneek. Net als bij de lancering in 1991 draait de pagina op een door Steve Jobs ontworpen NeXT Cube-computer. “Een uniek stukje internetgeschiedenis’’, aldus Ate van der Meer, Marketing and Sales Director van Snakeware.

Wat de onthulling bijzonder maakt, is dat er wereldwijd nog maar enkele originele en functionerende NeXT Cubes op de markt zijn. “Ik ben ontzettend blij dat wij een exemplaar voor de toekomst hebben veiliggesteld’’, zegt Van der Meer. “Om te weten waar wij in de technologie naartoe gaan, moet je ook weten waar we vandaan komen.”

Leerlingen
De website wordt onthuld door leerlingen van Stichting Odyssee. In 2013 werd binnen deze stichting de eerste Steve Jobsschool van Nederland geopend. “Wij vinden het belangrijk om te investeren in en samen te werken met de talenten van morgen en bij Stichting Odyssee zitten die talenten’’, licht Van der Meer toe. De onthulling vindt plaats in de historische Gashouder en maakt deel uit van de Snakeware Experience Day.

Tijdens deze dag, waarin digitale media specialist Snakeware klanten en relaties informeert over haar producten en diensten, is er veel aandacht voor de toekomst. Innovatieve producten – zoals het location based platform Lightcurb en het luminous carpet van Philips – zullen tijdens het evenement een prominente rol spelen. Ook zijn er workshops door DekaMarkt en Staatsbosbeheer, geeft Adformatie toelichting op Omnichannel-onderzoek en zal de website van het jaar worden bekend gemaakt.

Permanente expositie
Het innovatieve en toekomstgerichte karakter van Sneek krijgt na deze dag zijn beslag in een permanent Experience Center, dat open is voor alle geïnteresseerden. De NeXT Cube met de allereerste webpagina krijgt daarin een prominente plek. “Een fantastische ervaring voor de jeugd van nu’’, vindt Van der Meer.
Naast zakelijke relaties van Snakeware zijn ook scholieren welkom om zich op de hoogte te laten stellen van de geschiedenis en toekomst van digitale informatievoorziening.

Snakeware, gevestigd in Sneek, realiseert sinds 1995 toonaangevende digitale producties die bedrijven een duurzaam concurrentievoordeel opleveren. ‘Experience like no other’ is daarbij het devies.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.