Nieuwsbericht

Complexe WABO uitgelegd in stripverhaal

De gemeente Steenbergen heeft samen met adviesbureau DHV een stripboek gemaakt over de WABO. Op deze wijze hebben ze de complexe WABO op eenvoudige en aantrekkelijke wijze communiceerbaar gemaakt naar burgers en ondernemers. De strip mag gratis door andere instellingen worden gebruikt en is behalve in een papieren versie ook als pdf beschikbaar.

De Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) is de toekomst, waardoor het vergunningenstelsel voor burgers en bedrijven gemakkelijker wordt. De Wabo regelt de omgevingsvergunning. Dit is één geïntegreerde vergunning voor bouwen, slopen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. De Wabo heeft tot gevolg dat de burgers en de bedrijven minder administratieve lasten hebben, betere dienstverlening door de overheid krijgen en geen tegenstrijdige voorschriften krijgen aangeleverd. De proceduretijd wordt door deze regeling korter.

Om iedereen kennis te laten maken met de Wabo heeft de gemeente Steenbergen samen met DHV een stripboek gemaakt. Deze strip “Steenbergen en de Wabo” geeft op een leuke en originele manier weer hoe de omgevingsvergunningaanvraag verloopt en wat de Wabo voor de burger en bedrijven voor voordelen met zich meebrengt.

Bron: www.gemeente-steenbergen.nl

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.