Nieuwsbericht

Nieuw initiatief om jongeren uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen een techcarrière te bieden

~ Initiatief wil jongeren uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen een carrière in de techbranche bieden en de industrie diverser maken ~

Barneveld, 4 oktober 2018 – Infor, leverancier van branchespecifieke cloudoplossingen, en #YesWeCode introduceren GenOne, een initiatief om de diversiteit onder technisch personeel te vergroten. De coördinatie van het initiatief is in handen van het Infor Education Alliance Program en het programma zal gedurende 2019 verder uitgebreid worden.

De samenwerking tussen #YesWeCode en Infor wordt gepromoot door Infor CEO Charles Phillips en Van Jones, social entrepreneur en host van The Van Jones Show op CNN, en heeft als doel ondervertegenwoordigd technologietalent te werven, op te leiden en van een baan te voorzien. Deelnemers ondergaan in vier maanden een branchespecifiek programma met rolgebaseerde training en inclusief ondersteuning, zodat ze een goedbetaalde baan in de technologiesector kunnen vinden.

“Technologie verandert de manier waarop mensen leven, werken en communiceren. Innovatie zal dit alleen maar versnellen. Bedrijven zoals Infor kunnen helpen de toekomst van werk te definiëren en talent voor de nieuwe economie te ontwikkelen. Om tegemoet te komen aan de behoeften van de industrie en de economie, moeten we daar alle bevolkingslagen bij betrekken”, zegt Charles Phillips, CEO van Infor. “Bij Infor waarderen we diversiteit en geloven we in menselijk potentieel. We zijn er trots op samen te kunnen werken met #YesWeCode om het GenOne-initiatief te starten met als doel jonge mensen de vaardigheden te leren die nodig zijn om de technologische leiders van morgen te worden.”

Het GenOne-initiatief brengt het talent van beide organisaties bij elkaar en richt zich op het verandermanagement dat nodig is om verschillende talenten te plaatsen en te behouden. Ook worden bedrijven uitgenodigd om deel te nemen, zodat technologie gezamenlijk geherdefinieerd kan worden.
Het eerste project start in New York City waar ondervertegenwoordigde studenten in de leeftijd van 18-35 jaar zullen deelnemen aan een intensief trainingsprogramma van drie maanden, waarna ze klaar zijn om starten in een technologiefunctie. In 2019 zal het aantal studenten en de landelijke spreiding van dit project worden uitgebreid.

“Toen we met #YesWeCode begonnen, zagen we een mogelijkheid om de kans op succes te verbeteren door kandidaten uit benadeelde of niet-traditionele achtergronden aan te moedigen een loopbaan in technologie na te streven. De technologie van morgen moet worden geconceptualiseerd, ontworpen en gemaakt door een divers personeelsbestand om tegemoet te komen aan de behoeften van een diverse wereld. We zijn zeer verheugd om met Infor samen te werken, een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Hoewel de meeste mensen bekend zijn met consumententechnologie, kan #YesWeCode dankzij de samenwerking met Infor meer mensen kennis laten maken met banenkansen in de grote zakelijke technologiemarkt. Zodra bedrijven opstaan en in talent investeren, winnen we allemaal”, zegt Van Jones, oprichter van #YesWeCode.

Over #YesWeCode
Het in 2014 gelanceerde #YesWeCode is een initiatief van The Dream Corps om 100.000 jonge vrouwen en mannen van ondervertegenwoordigde achtergronden te helpen succes te behalen in de technologiesector. #YesWeCode versnelt de toegang tot training in zeer veelgevraagde technische en niet-technische vaardigheden om onontgonnen talent voor te bereiden op de op technologie gebaseerde economie. #YesWeCode bouwt een gevarieerd aanbod van technologisch talent van eigen bodem om aan de vraag te voldoen en lokale economieën te stimuleren.

#YesWeCode eert Prince voor zijn geïnspireerde visie voor #YesWeCode. Prince's inzet om ervoor te zorgen dat jonge, gekleurde mensen een stem hebben in de technologiesector, blijft van invloed op de levens van toekomstige visionairs die de technologie van morgen creëren. Ga voor meer informatie naar: www.yeswecode.org.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.