Nieuwsbericht

44 procent HR-beslissers: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder

~ Tweederde denkt dat starters die een traineeship hebben gevolgd beter werk leveren ~

Amsterdam, 13 maart 2019 - Ruim 64 procent van de HR-beslissers denkt dat starters die een traineeship hebben gevolgd kwalitatief beter werk leveren dan starters die dat niet hebben gedaan. Dit blijkt uit onderzoek dat EVG Start, specialist in ICT-management traineeships, door Panelwizard liet uitvoeren onder 309 HR-beslissers Nederland. Twee op de vijf van de ondervraagden vindt zelfs dat starters met traineeship-ervaring een hoger salaris mogen krijgen dan starters zonder die ervaring.

Opvallend zijn de verschillen tussen de jongere en oudere HR-beslissers. Zo denkt 80 procent van de hrm’ers met een leeftijd tussen de vijftig en zestig dat ex-trainees beter werk leveren, tegenover slechts 47 procent van de dertigers (30-39). Karel van Gool, directeur van EVG Start: “Ik denk dat trainees over het algemeen beter in hun werk zijn, doordat ze een steilere leercurve hebben gehad aan het begin van hun carrière. Dat is belangrijk voor werkgevers, want hierdoor zijn ze zelfstandiger, pro-actiever en kunnen ze meer verantwoordelijkheden aan. ”

Voorkeur ex-trainees
Het idee dat ex-trainees zelfstandiger kunnen werken, wordt gedeeld door 55 procent van de ondervraagden. Zij vinden dat je starters die een traineeship hebben gevolgd minder hoeft uit te leggen dan starters die dat niet hebben gedaan. Het is dan ook niet zo gek dat bijna de helft bij een sollicitatieprocedure de voorkeur geeft aan sollicitanten met traineeship-ervaring. “Als je als werkgever of leidinggevende minder tijd hoeft te besteden aan het inwerken en begeleiden van een nieuwe werkgever, voegt de nieuwe medewerker dus sneller waarde toe. Ik denk dat dit ex-trainees zulke gewilde kandidaten maakt”, zegt van Gool.

Hetzelfde als een stage?
Toch lijken nog niet alle hrm’ers traineeships naar waarde te kunnen schatten. Zo blijkt namelijk dat 29 procent van de ondervraagden geen verschil ziet tussen een stage en een traineeship. Volgens Van Gool zijn dit echter wel twee wezenlijk verschillende dingen: “Een stage is een laagbetaalde praktijkervaringsplek, waarbij je de dingen die je leert, analyseert voor je opleiding. Na de stage vertrekt de stagiair(e) meestal weer. Bij een traineeship heb je vaak meer verantwoordelijkheden en worden er resultaten van je verwacht. Bovendien duurt een stage meestal maar een paar maanden, terwijl een traineeship minstens een jaar duurt. Bij EVG Start plaatsen we trainees anderhalf jaar bij één opdrachtgever en het liefst in één rol. Het ultieme doel is dat de trainee uiteindelijk in dienstverband gaat werken bij de opdrachtgever.”

Over EVG Start
EVG Start selecteert, begeleidt en ontwikkelt toptalent tot de ICT-manager van morgen. Volgens het bedrijf is jong talent essentieel voor het succes van organisaties. Talent inspireert, verfrist en maakt het verschil. Het EVG Start Traineeship is speciaal ontwikkeld voor pas afgestudeerde hbo’ers en academici en duurt anderhalf jaar.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.