Nieuwsbericht

Nieuw handelsregistersysteem KvK officieel in gebruik

De Kamer van Koophandel heeft vrijdag 28 mei het nieuwe Handelsregistersysteem officieel in gebruik genomen. Met deze complexe en omvangrijke ICT operatie, waar meer dan drie jaar mee gemoeid is geweest, voldoet het Handelsregister aan alle wettelijke eisen om een onderdeel te vormen van het stelsel van basisregistraties.

Via het stelsel van basisregistraties worden verschillende overheidsinstanties verplicht relevante basisgegevens met elkaar uit te wisselen, zodat ondernemers slechts éénmalig hun basisgegevens van hun onderneming hoeven aan te leveren: aan de Kamer van Koophandel.

Op 1 juli 2008 is de nieuwe Handelsregisterwet in werking getreden. Door deze wet maakt het Handelsregister van de Kamer van Koophandel deel uit van het stelsel van basisregistraties. Het moet daarom aan andere eisen voldoen. Daarvoor was een fundamentele vernieuwing van het bestaande Handelsregistersysteem noodzakelijk. Het Handelsregister heeft zich hiermee ontwikkeld tot een van de koplopers binnen het stelsel van basisregistraties.

Het nieuwe Handelsregistersysteem is gebouwd volgens de NORA (Nederlandse Overheid Referentie Architectuur), waarbij open source techniek is toegepast zoals het programma Nederland Open in Verbinding (NOiV) voorschrijft.

Bron: www.kvk.nl

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.