Nieuwsbericht

NOiV lanceert 'Marktplaats' met hergebruik als rode draad

Overheden hebben veel software in gebruik en een deel daarvan kan waarschijnlijk ook prima gebruikt worden voor en door andere overheden. Mede- of hergebruik dus. Maar wat komt kijken bij zo’n proces? Waarom zou je software beschikbaar stellen en hoe pak je zo’n traject aan? Als een van de ‘doorbraken’ van de bestuurstafel decentrale overheden, heeft programmabureau NOiV een ‘Marktplaats’ opgezet, een online toepassing met als primair doel het stimuleren van het hergebruik van beschikbare oplossingen door overheden.

“Hergebruik van software door overheden, zoals de gemeente Rotterdam nu doet met haar ‘terugmeldfaciliteit’, is een belangrijke peiler van het actieplan. De marktplaats past daar perfect in”, aldus Wilma Willems, projectmanager open source software bij NOiV en onder meer belast met de bestuurstafel decentrale overheden. De Marktplaats beoogt in eerste instantie het ontsluiten van informatie over (software)oplossingen, het bieden van een platform dat organisaties bij elkaar wil brengen rondom concreet aanbod, en het delen van ervaringen met betrekking tot hergebruik. “Als NOiV zijn we onder meer benieuwd hoe leveranciers aanhaken op en meedenken over deze Marktplaats. Goed hergebruik hoeft immers zeker geen ‘business’ weg te nemen, maar kan juist een versnelling geven”, aldus Willems.

Kijk voor meer informatie op: www.noiv.nl/marktplaats

Bron: www.noiv.nl / cc

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.