Nieuwsbericht

Xebia introduceert Agile manier van werken binnen Rabobank Groep ICT

Xebia gaat binnen Rabobank Groep ICT de Agile manier van werken introduceren. Daarbij worden medewerkers opgeleid in het toepassen van het Agile gedachtegoed en gecoacht bij de invulling en uitvoering tijdens – in eerste instantie – een 11-tal ICT-projecten.

Marcel van Benthem, Manager Agile Consultancy & Training bij Xebia: “De keuze van de Rabobank voor Agile bevestigt wederom dat deze methodiek volwassen is en een bredere acceptatie kent in de Nederlandse markt. Steeds meer grote, internationale organisaties zetten de eerste stappen. De Rabobank toont hiermee eens te meer aan een innovatief bedrijf te zijn en haar organisatie bewust in te richten om goed te anticiperen op steeds sneller veranderende marktomstandigheden.”

Hans Balkenende, Manager afdeling Projectbesturing Rabobank Groep ICT: “Als Rabobank vinden we het belangrijk dat onze mensen focussen op het beoogde resultaat, blijven redeneren vanuit de klant en kortcyclisch werken. De methode aangeboden door Xebia helpt ons daarbij. De eerste opzet is veelbelovend. Mijns inziens hebben de professionals van Xebia een duidelijke visie. Ook neemt Xebia verantwoordelijkheid voor het halen van concrete resultaten voor de Rabobank-organisatie.”

Agile is een effectieve en flexibele methode die uitgaat van een iteratief ontwikkelproces, waarbij de betrokkenheid van ontwikkelaars en gebruikers groot is. De methode verkort de time-to-market, verhoogt de acceptatie en verlaagt de kosten en maakt deze beter beheersbaar.

De tekst van dit bericht is overgenomen uit een persbericht. XR Magazine is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.