Nieuwsbericht

IT-ers willen overheids-ICT in de kabinetsinformatieronde betrekken

IT-ers willen dat de overheids-ICT al tijdens de informatie voor de totstandkoming van een nieuw kabinet op de agenda komt te staan. Dat is de uitkomst van een rondvraag onder de deelnemers aan de maandelijkse First Life IT-borrel. 

De deelnemers is gevraagd aan te geven of ze het eens waren met de stelling “Informateur Opstelten dient tevens te onderzoeken welke plannen de formatiepartijen hebben om de overheids-ICT te verbeteren". Het aantal respondenten dat het wel eens was met de stelling was twee keer zo groot als het aantal ‘oneens’ stemmers.

“De staat van de informatievoorziening van de Nederlandse overheden is onvoldoende. Dit begint een groot politiek probleem te worden.” Dat zegt Victor de Pous, initiator van de First Life netwerkevenementen voor de IT-sector. “Er worden op jaarbasis honderden miljoenen verspild. Een gemeente als Amsterdam heeft problemen om de wettelijke kerntaken uit te voeren. Sommige politieregio’s zijn al een tijd down geweest en konden geen aangifte meer opnemen. Het is duidelijk dat er iets moeten gebeuren, op kabinetsniveau. De sector wil dat nadrukkelijk.”

Bron: www.persberichten.com

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.