Nieuwsbericht

Verlies van controle grote vrees management bij invoering Agile

Onvoldoende grip op planning en de vrees voor controleverlies vanuit het management zijn de twee grootste zorgen van het bedrijfsleven bij de start van Agile werken. Dit blijkt uit onderzoek van Xebia onder bedrijven die de Agile manier van werken hebben ingevoerd.

“Het is opvallend om te zien dat de behoefte om te controleren nog steeds zeer sterk aanwezig is bij het management”, licht Marcel van Benthem, Manager Agile Consulting & Training bij Xebia de onderzoeksresultaten toe. “Dat bedrijven vrees hebben voor onvoldoende grip op planning is een logische ontwikkeling, maar de vrees voor controleverlies is in de context van ‘Het Nieuwe Werken’ enigszins opmerkelijk. Ervaringen leren ons dat met name zelfregulerende processen juist tot extra grip op planning én een betere controle leiden. Ze zijn een zeer effectieve manier om tot betere resultaten te komen. Er is namelijk een duidelijk focus en een aantoonbaar resultaat. Agile processen, zoals Scrum en andere iteratieve methoden, zijn hier een perfect voorbeeld van.”

Agile is een effectieve en flexibele methode die uitgaat van een iteratief ontwikkelproces, waarbij de betrokkenheid van ontwikkelaars en gebruikers groot is. De methode focust zich op realisatie van waarde. Hiermee verkort het de time-to-market, verlaagt het de kosten en maakt deze beter beheersbaar.

Het onderzoek wordt gepresenteerd op het Xebia Agile Event op 8 december en is vanaf dan ook beschikbaar.

De inhoud van dit nieuwsbericht is overgenomen uit een persbericht.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.