Nieuwsbericht

Dienstverlening is leidend thema bij realisatie e-overheid

Uit grootschalig onderzoek onder 380 gemeenten, uitgevoerd door KING en ICTU, blijkt dat bij driekwart van de gemeenten dienstverlening het belangrijkste thema is in relatie tot de e-overheid. Daarmee is dienstverlening nog steeds het leidende thema bij de realisatie van de e-overheid.  Het onderzoek geeft onder meer inzicht in de voortgang van de e-overheid bij gemeenten en de ondersteuningsbehoefte bij de implementatie. 

Binnen het thema dienstverlening spelen zaak‐ en procesgericht werken een nadrukkelijk rol. Tevens constateren gemeenten dat er veel te verbeteren is in de verbinding tussen de landelijke NUP-bouwstenen en de eigen gemeentelijke ICT. Gemiddeld hebben gemeenten 37% van de 18 NUP-bouwstenen in gebruik en er zijn behoorlijke verschillen tussen gemeenten: de grotere gemeenten zijn over het algemeen verder dan de kleinere gemeenten. Ook de specifieke vraag en gewenste vorm van ondersteuning verschilt per gemeente en per bouwsteen.

De compelete onderzoeksresultaten zijn beschikbaar via de website "e-overheid in beeld bij gemeenten"; www.e-overheidinbeeld.nl. Op deze website is per gemeente te zien welke NUP-bouwstenen al in gebruik zijn.

Bron: www.kinggemeenten.nl

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.